Εκλογές Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Το Παράρτημα Έβρου-Ροδόπης της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε.) σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Σουφλίου διοργάνωσαν το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010 εκδήλωση στην αίθουσα διαλέξεων του Κ.Π.Ε. Σουφλίου.

Βασική ομιλήτρια  της εκδήλωσης ήταν η κ. Χατζηλεοντιάδου Σοφία, Δρ Πολιτικός Μηχανικός-Εκπαιδευτικός η οποία ανέπτυξε σφαιρικά και με ιδιαίτερη σαφήνεια το τόσο σημαντικό θέμα της Ενέργειας στους παρευρισκόμενους εκπαιδευτικούς που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Στην συνέχεια ακολούθησε συζήτηση και αναφέρθηκαν προβληματισμοί για τον τρόπο εφαρμογής θεμάτων σχετικών με την ενέργεια σε προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης αφού η φετινή σχολική χρονιά στο πλαίσιο της «Δεκαετίας για την Εκπαίδευση για την Αειφορία» είναι αφιερωμένη στην ενέργεια και πολλές περιβαλλοντικές ομάδες των σχολείων ασχολούνται με το θέμα αυτό. Η εκδήλωση έκλεισε με την κοπή βασιλόπιτας μεταξύ των μελών του Παραρτήματος Έβρου-Ροδόπης της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε.), τον απολογισμό πεπραγμένων, τον οικονομικό απολογισμό του Διοικητικού Συμβουλίου 2007-2009 καθώς και με την ανάδειξη νέου.

Η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε.) δραστηριοποιείται σε όλη την Ελλάδα μέσω τοπικών παραρτημάτων τα δε μέλη της είναι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων που ασχολούνται με οποιονδήποτε τρόπο με την περιβαλλοντική εκπαίδευση. Στόχος της ‘Ένωσης είναι η ενίσχυση και η προώθηση προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες και σε εκπαιδευτικά προγράμματα ενηλίκων. Η επικοινωνία και αλληλοβοήθεια των εκπαιδευτικών που ασχολούνται με περιβαλλοντικά προγράμματα, ο επιστημονικός προβληματισμός, η μελέτη και η προώθηση της έρευνας γύρω από περιβαλλοντικά προβλήματα στον ελλαδικό χώρο, η συστηματική συμβολή στη διαμόρφωση μιας ανθρώπινης συμπεριφοράς που θα σέβεται τη φύση και θα διαχειρίζεται σωστά το περιβάλλον, καθώς και η ανταλλαγή πληροφοριών και εμπειριών με άλλους εθνικούς ή διεθνείς οργανισμούς περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στους ειδικότερους στόχους της ένωσης.


Εικόνες από το Σουφλί
1rst Primary School.jpg
Προσθήκη στα Αγαπημένα
 
 
copyright
epeaek